top of page

48 Slanketips for bedre fettforbrenning

Økt fettforbrenning kan du oppnå på mange forskjellige måter, blant annet gjennom et smart kosthold, forskjellige former for trening, samt ved hjelp av slankeprodukter og smarte triks som det å drikke mye vann. Her presenterer vi 48 slanketips som forhåpentligvis kan hjelpe deg å få fart på fettforbrenningen. Tipsene er hentet fra artikler her på Slanketips & Fettforbrenning, samt fra en rekke andre nettsteder som du finner nederst på siden.

Slanketips 1

Å bedrive en eller annen form for styrketrening er et godt slanketips av to grunner. For det første forbrenner du en del kalorier mens du trener og for det andre vil du oppnå økt fettforbrenning døgnet rundt. Det skyldes at et kilo muskelmasse forbrenner langt flere kalorier enn et kilo kroppsfett. Faktisk kan 5 kilo muskelmasse i løpet av et år forbrenne så mye som 25 kilo kroppsfett!

Slanketips 2

Studier viser at det å trene med pauser kan gi bedre effekt enn det å trene kontinuerlig. Vel å merke dersom du er aktiv like lenge. Det er med andre ord slik at 20 minutter trening 20 minutter hvile og så 20 minutter trening gir høyere fettforbrenning en 40 minutters sammenhengende trening.

Slanketips 3

I følge Japanske forskere er utholdenhetstrening mest effektivt når den utføres like etter styrketrening, vel å merke i forhold til å oppnå økt fettforbrenning. Det gjelder spesielt de første 15 minuttene, så ta deg en liten joggetur eller en tur på spinning-sykkelen rett etter styrketreningen.

Slanketips 4

Virkestoffene i grønn te gir en slankeeffekt som er meget godt dokumentert, noe stadig flere får øynene opp for. Faktisk kan du oppnå en betydelig økt fettforbrenning gjennom å benytte slankepiller med riktig mengde ekstrakt fra grønn te, eller ved å drikke grønn te. Her finner du vår omtale av slankete.

Slanketips 5

En amerikansk studie viser at kalsium har fettforbrennende egenskaper. Å sikre kroppen nok vitamin D er derfor viktig, fordi dette vitaminet fremmer kroppens opptak av kalsium. Her kan du lese mer.

Slanketips 6

I følge nettstedet greatist.com kan en god latter øke forbrenningen av kalorier. De skriver nemlig at forskere har funnet et at en halvtime latter vil resultere i økt fettforbrenning. Skaff deg en samleboks med Simpsons, South Park eller Big Bang og le deg litt slankere.

Slanketips 7

Svømming er effektiv slanketrening hvor du bruker store deler av kroppens muskler. En annen fordel med svømming er at det for mange føles mer behagelig enn for eksempel jogging. Likevel er forbrenningen høy og svømming er derfor midt i blinken for de av oss som ikke trives i et treningsstudio.

Slanketips 8

Trener du mye styrke? Da bør du være oppmerksom på at vekta kan lyve. Muskler veier nemlig mer enn fett og derfor kan vekta øke selv om du har blitt kvitt kroppsfett. Bruk speil og målebånd for å se at du faktisk har hatt fremgang, til tross for hva vekta viser.

Slanketips 9

Ikke sitt for lenge i ro. Australske forskere mener nemlig at det å sitte for lenge i ro reduserer kroppens evne til å forbrenne fett, en påstand som støttes av studier foretatt ved University of Missouri-Columbia. Et godt slanketips er derfor at du reiser deg opp og beveger deg opp og strekker kroppen litt hver halvtime.

Slanketips 10

Det finnes flere reseptfrie slankepiller som lover økt fettforbrenning og noen av disse inneholder faktisk effektive virkestoffer med dokumentert slankeeffekt. MetaBurn er et slikt slankeprodukt og det kan du lese mer om her. Sjekk også artikkelen Virker MyoBurn?

Slanketips 11

Får du i deg for lite jern gjennom kostholdet? Da bør du vurdere tilskudd av jern. I følge ernæringsfysiologer er det nemlig slik at jernmangel blant annet kan resultere i redusert fettforbrenning.

Slanketips 12

Dersom du virkelig ønsker å få fart på vekttapet, er trening med høy intensitet et godt slanketips. Det skyldes at trening med høy intensitet som er av en viss varighet, sørger for økt fettforbrenning i mange timer etter endt treningsøkt.

bottom of page