top of page

Bli slankere med svømming

Svømming er en ideell form for mosjon, spesielt for de av oss som har behov for å gå ned i vekt. Det skyldes naturlig nok at du kan forbrenne riktig så mange kalorier ved svømming, men det finnes også mange andre fordeler knyttet til denne mosjonsformen som absolutt er et slanketips du bør vurdere.

Hvorfor velge svømming?

Nå mener vi for all del ikke at du utelukkende skal trene svømming, selv om det for så vidt er også er et greit alternativ. Det vi mener der at du bør begynne med svømming, eventuelt svømme mer og argumentene for det er gode. Først og fremst vil du forbrenne en god del kalorier når under svømmingen, noe du kan lese mer om nedenfor.

Videre er det slik at svømming aktivere langt over halvparten av kroppens muskler, noe som betyr at muskelmassen opprettholdes og i beste fall styrkes også når du slanker deg. Det er svært viktig fordi redusert muskelmasse og derigjennom redusert forbrenning er en viktig årsak til at mange mislykkes med slankingen. Av andre fordeler med svømming vil trekke frem at denne formen for mosjon gir redusert risiko for belastningsskader i knær og andre ledd, samt at du kan svømme innendørs hele året uten å bekymre deg for vær og vind.

Styrketrening og bedre utholdenhet

Ved siden av økt forbrenning er naturligvis også økt utholdenhet og bedre kondisjon en av fordelene med svømming som treningsform. I tillegg vil som nevnt svømming også fungere som styrketrening for store deler av muskelmassen og derfor er dette en nærmest perfekt form for mosjon. Hvor stor effekt du vil oppnå vil for øvrig avhenge av faktorer som intensitet, varighet på øktene og av hvor ofte du trener. Legg i den sammenheng merke til at regelmessig fysisk aktivitet beviselig øker mulighetene til vektreduksjon også på lang sikt. Her finner du tips om fysisk aktivitet fra helsemyndighetene. Her finner du tips om svømmetrening. 

For økt fettforbrenning

Med tanke på slanking er det naturligvis muligheten til økt fettforbrenning som er mest interessant og i den sammenheng er kaloriforbruket avgjørende og ikke minst interessant. Når vi svømmer forbrenner vi nemlig en god del kalorier og dermed kan vi øke fettforbrenningen en og del. Nøyaktig hvor mye vi forbrenner finner du et eksempel på nedenfor, men legg merke til at det vil være store variasjoner både ut i fra intensitet, hvordan du svømmer (bryst, rygg, osv) og ut ifra personlige forskjeller som kjønn, alder og vekt.

Om forbrenning av kalorier

Det er store forskjeller i hvilken forbrenning som oppgis i forskjellige tabeller og kalkulatorer, spesielt når det gjelder svømming. Men, vi har regnet ut snittet av disse for å gi et slags veiledende eksempel på hvor mye du kan forbrenne gjennom svømmetrening. En person på 75 kilo vil forbrenne ca 550 kcal ved en times brystsvømming, ca 650 kcal ved en time ryggsvømming og ca 800 kcal ved en times crawling.

Les om Afrikansk mango

Les om glucomannan

Les flere slanketips

bottom of page