top of page

Slanketips og Kosthold

Slanketips 1 - Fat Loss 4 Idiots

Dette er en slankekur som gjør at du kan oppnå økt fettforbrenning gjennom å spise bestemte næringsstoffer til bestemte tider. Enkelt forklart bygger Fat Loss 4 Idiots på det som kalles «kaloribytte». Det vil si at du for eksempel gjennom å bytte mellom karbohydrater og proteiner lurer kroppen til å øke forbrenningen av kalorier. Med denne slankekuren som er nettbasert med egne medlemssider får du blant annet en meny som lar deg gå raskt ned i vekt, samt nyttige slanketips. Dette er en av verdens mest populære slankedietter og den er som nevnt enkel og effektiv. Legg merke til at menyen tilpasses dine ønsker slik at du slipper å foreta store endringer i kosthold. Legg også merke til at du skal spise fire måltider hverdag og at du slipper å telle kalorier. 

Slanketips 2 - Ditt kosthold

Det finnes mange muligheter til slanking og det finnes mange endringer i kosthold som vil hjelpe deg langt på vei. Men, det er ikke alle slanketips og kurer som egner seg for nettopp deg. Noen kan gå for lavkarbo og trives med det, mens andre vil sprekke etter få dager. Noen kan kutte ut alt godteri og all brus, mens andre ikke har viljestyrke til dette. Noen kan følge en streng diett, mens andre er avhenge av fleksibilitet for å lykkes med slanking. Poenget er at alle har forskjellige forutsetninger for å lykkes med slanking og derfor er det viktig at endringer i kosthold og andre slanketips tilpasses etter dette. Bruk gjerne litt tid på å vurdere forskjellige slankekurer og slankepiller og se om det finnes noe som egner seg for deg og som du har tro på. Men, bruk først og fremst tid på å vurdere ditt eget kosthold og tenk gjennom hvilke endringer som vil gi best effekt, sett i forhold til hvor vanskelige de vil være å gjennomføre. Her finner du Slanketips for middag.

Slanketips 3 - Gode matvarer

Endringer i kosthold er noe du naturligvis må foreta på bakgrunn av hva du i dag spiser og drikker, men dersom du leter litt på internett finner du en rekke gode slanketips som kan hjelpe deg på vei. Her er noen slanketips om matvarer som kan være nyttige i forhold til slanking. Legg merke til at gode og dårlige matvarer i denne sammenheng kun referer til kaloriinnholdet. Et sunt og variert kosthold er i utgangspunktet alltid det beste og noe vi naturligvis anbefaler.

Først og fremst er egg et godt slanketips, noe som skyldes at dette er en matvare som gir mye metthetsfølelse i forhold til innholdet av kalorier. Det samme gjelder for andre matvarer som har de samme egenskapene og fordelen med denne typen mat er naturligvis at det blir enklere å unngå overspising. Videre er mange typer kjøtt midt i blinken for deg som ønsker vekttap. Kokt skinke, kyllingfilet, biff og hamburgere av storfekjøtt er for eksempel på matvarer som inneholder få kalorier og som derfor er gode matvarer i forhold til slanking. Ellers er og blir lettprodukter et godt slanketips. Med noen svært få unntak inneholder disse langt færre kalorier enn originalen og dermed kan du få god slankehjelp fra lett majones, lettmelk, lett ost og lignende produkter

Slanketips 4 - Dårlige matvarer

Det finnes en rekke matvarer som inneholder så mange kalorier at du gjennom å bytte disse ut, eller gjennom å redusere på mengden vil oppnå meget god effekt i forhold til slanking. Et godt slanketips i så måte er å tenke på tilbehør. Vi nevnt at hamburgere av storfekjøtt er god slankemat som inneholder få kalorier, men det endres raskt dersom du velger mye og feil tilbehør. Dressing, ost, og ikke minst hamburgerbrød inneholder mye kalorier og er et godt eksempel på at tilbehør kan utgjøre størstedelen av kalorimengden i et måltid. Kaloririke sauser, rømme og fløte er andre eksempler på tilbehør som i forhold til slanking ikke er gunstig.

En annen matvare som kan være problematisk i forhold til slanking er kjøttdeig, noe som først og fremst skyldes de store mengdene mange får i seg. Kjøttdeig i seg selv er nemlig ikke det verste du kan spise, men fordi denne matvaren inngår i en rekke matretter kan det bli store mengder og dermed mange kalorier. Et godt slanketips er derfor å bytte ut kjøttdeigen med kylling eller karbonadedeig som inneholder langt færre kalorier. Ellers nevner vi at du bør være forsiktig med de aller fleste meieriprodukter da mange av disse er rene kaloribombene. Et par eksempler er lettmelk som inneholder minst like mange kalorier som Cola, samt ost som inneholder om lag 3 ganger så mange kalorier som kokt skinke og nesten dobbelt så mange kalorier som syltetøy.

Sjekk vår omtale av sensasjonen Glucomannan

Sjekk vår omtale av slankepiller med grønn kaffe ekstrakt

Sjekk vår omtale av Termoloss

Sjekk vår omtale av slankekaffe

Sjekk Helsebloggen for tips om helseprodukter. Sjekk Matportalen eller Mattilsynet for fakta og tips om helse og kosthold.

bottom of page