top of page

Kunnskap om Slanking

Kunnskap om fettforbrenning, kosthold og andre emner relatert til slanking kan gi deg den ekstra hjelpen du behøver for å lykkes. Blant annet vil litt kunnskap kunne gi deg ekstra motivasjon, gjøre det mulig å spare en god del penger, samt gjøre det enkelt å finne ut hvilke slanketips som passer for deg. I denne artikkelen finner du litt grunnleggende fakta om slanking.

Litt grunnleggende

Dersom kroppen din forbrenner flere kalorier enn du får i deg, da vil du oppnå vekttap. Det er utgangspunktet for slanking og det betyr naturligvis at økt forbrenning av kalorier og/eller redusert inntak av kalorier er de metodene du kan benytte for å lykkes. Økt forbrenning oppnår du først og fremst gjennom trening og annen fysisk aktivitet, men også slankepiller og enkelte smarte slanketips som å drikke mye vann kan hjelpe. Redusert inntak av kalorier oppnår du først og fremst gjennom smarte endringer i kostholdet.

Om forbrenning av kalorier

Kroppen din forbrenner en god del kalorier uansett hva du gjør, noe som skyldes at det er en rekke prosesser i kroppen som behøver energi. Varmeproduksjon er et eksempel og denne typen forbrenning som foregår nærmest kontinuerlig kalles gjerne hvilestoffskifte. Sammen med den ekstra energien du forbrenner gjennom fysisk aktivitet utgjør hvilestoffskiftet ditt totale kaloriforbruk. Legg merke til at hvilestoffskiftet spesielt og forbrenningen av kalorier generelt påvirkes av en rekke faktorer og er forskjellig fra person til person. Alder og kjønn er eksempler på slike faktorer og i utgangspunktet forbrenner menn flere kalorier enn damer og det er vanlig at forbrenningen synker når vi blir eldre. Når det gjelder det mye brukte uttrykket fettforbrenning vil det si at kroppen benytter fett som drivstoff, noe du kan lese mer om i artikkelen Fakta om fettforbrenning

Om kosthold og kalorier

Når det gjelder kosthold og slanking finnes det mange meninger og du vil nok kommer over mange forskjellige slanketips. Det skyldes delvis at ekspertene til dels er uenige og hva som er et godt kosthold i forhold til et mål om sunt vekttap. Vi understreker at et sunt og variert kosthold som følger Helsedirektoratets anbefalinger er det tryggeste og etter vår mening beste valget i forhold til slanking. Både protein, fett og karbohydrater har nemlig alle viktige egenskaper og bør således inngå i kostholdet i de mengdene Helsedirektoratet anbefaler. Legg ellers merke til at det i perioder med slanking ofte vil være behov for tilskudd av næringsstoffer som vitaminer og mineraler, med mer. Det skyldes naturlig nok at et redusert inntak av kalorier kan gi færre viktige næringsstoffet og et kosttilskudd kan derfor være løsningen. Her finner du slanketips om kosthold

Oppdatering: Som du kan lese om i denne artikkelen kan det være farlig å kjøpe medisiner markedsført som generiske gjennom useriøse nettsider. Det har vist seg å også kunne gjelde for slankemedisiner som du derfo kun bør kjøpe fra en lovlig aktør med godkjenning fra Europeiske helsemyndigheter.

Varig Vekttap

For å oppnå varig vekttap er det viktig å slanke seg riktig og det betyr blant annet at du ikke bør gå ned i vekt for raskt. Ekstrem og veldig rask slanking vil nemlig tilsi at væske og muskelmasse utgjør den største delen av vekttapet og dermed vil kiloene raskt komme tilbake. Et godt slanketips er derfor å gå ned omtrent 0,5 kilo pr uke. Det vil være en sunn form for slanking som gir gode forutsetninger for varige resultater. Legg også merke til at regelmessig trening vil øke muligheten for varig vekttap betraktelig.

Et eksmepel om slanking

I menyen finner slanketips om trening, kosthold og fettforbrenning, samt nyttige tips om hvordan du kan finne slankepiller som virker. Vi avslutter denne artikkelen med noen fakta og et eksempel på kalorier, slanking og om hva som skal til for å oppnå ønsket vekttap.

Et kilo kroppsfett tilsvarer om lag 7000 kalorier. Vi sier at Per har en daglig forbrenning uten trening som er på 2500 kalorier, samt at han hver dag får i seg 2850 kalorier gjennom mat og drikke. Det betyr at han hver dag får i seg 350 kalorier for mye og at derfor vil legge på seg 1 kilo rent kroppsfett i løpet av 20 dager. Nå ønsker Per å gjøre noe med den stadig økende vekta og han har funnet noen slanketips om kosthold og fettforbrenning som skal hjelpe han frem til målet om et ukentlig vekttap på 0,5 kilo.

Han begynner med litt lett trening som hver dag gir en forbrenning på 350 kalorier og dermed er han i null og vil verken legge på seg eller oppnå vekttap. Så foretar han noen endringer i kostholdet som å kutte ut usunt tilbehør, samt å kutte litt ned på porsjonene. Disse endringene gjør at han nå får i deg 500 kalorier færre pr dag og dermed er han på gode vei mot å lykkes med sin slanking. Nå har han nemlig en daglig forbrenning på 2850 kalorier og et daglig inntak på 2350 kalorier. I løpet av en uke betyr det at han forbrenner 3500 kalorier mer enn det han får i seg og dermed vil han bli kvitt om lag 0,5 kilo fett.

Dette er et eksempel som forhåpentligvis gir deg en ide om hva som skal til for å oppnå dine mål for slanking. Som nevnt finner du slanketips om kosthold og fettforbrenning i menyen og der kan du blant annet se eksempler på kaloriforbruk ved forskjellige former for trening.

bottom of page