top of page

Om Valg Av Slankediett

En slankediett er en av flere metoder du kan benytte for lykkes med slanking og det finnes en rekke dietter du kan velge mellom. Faktisk er valgmulighetene så mange at det kan være vanskelig å finne riktig slankediett, noe du finner tips om i denne artikkelen hvor vi fokuserer på slankedietter og kosthold. Husk at trening også er en god og sunn metode for vektreduksjon og bedre helse.

Din situasjon

Først av alt bør du gjøre opp status for din nåværende situasjon. Hvor mange kilo har du behov for å bli kvitt? Hvordan ser ditt kosthold ut? Hva er årsaken til dine vektproblemer? Sistnevnte spørsmål kan det være vanskelig å besvare, men det vi tenker på er for eksempel om du spiser for mye og usunt, om du i utgangspunktet har lav forbrenning, eller om du sjelden eller aldri er fysisk aktiv. Poenget er å skaffe seg et reelt bilde av egen livsstil og eget kosthold og så bruke dette til å finne riktig slankediett.

Dine forutsetninger

Hvor stort vekttap ønsker du å oppnå? Hvordan er din motivasjon? Hva er realistisk ut i fra dine forutsetninger? Spesielt er dine forutsetninger viktige når du skal velge slankediett og det er mange som har mislykkes med slanking fordi de har oversett denne viktige faktoren. Det hjelper lite å satse på en pulverkur bare fordi det har hjulpet vennene dine og det hjelper lite å satse på lavkarbo dersom brød, poteter og lignende er noe du ikke er motivert for å kutte ut. Det er i og for seg ganske innlysende, men like fullt noe du bør ha i bakhodet.

Vær litt kritisk og tenkt nøye gjennom hva du er motivert for, samt hva du kan gjennomføre over tid. Vil du virkelig klare å leve på en slankediett som nesten utelukkende innebærer at måltidene erstattes med pulver i form av supper og shakes? Still deg selv lignende spørsmål i forhold til de slankemetodene du vurderer og velg en slankediett som du oppriktig tror du kan gjennomføre.

Dine mål

Det er helt naturlig å ønske raskest mulig vekttap, men samtidig er det viktig å sette seg realistiske mål. Det skyldes både at urealistiske mål vil kunne ødelegge all motivasjon for slanking, samt at for raskt vekttap har vist seg ikke å gi varig vektreduksjon. Også i forhold til valg av slankediett er dette en faktor, noe som skyldes at forskjellige dietter legger opp til forskjellige tempo i slankingen. Forsøk å finne en slankediett som samsvarer med dine mål og husk at sunn slanking gir bedre muligheter til å lykkes med varig vekttap. Hva som er sunn slanking kan du blant annet lese om på helsedirektoratet.no

Valg av slankediett

En liten konklusjon blir at du bør velge en slankediett som du har forutsetninger og motivasjon for å gjennomføre. Det betyr blant annet at den dietten du velger bør gi deg en realistisk mulighet til å oppnå dine mål og som nevnt bør du ta utgangspunkt i ditt nåværende kosthold. Husk at du i utgangspunktet er den som er best skikket til å avgjøre hvilken slankediett som passer for deg. Det er du som er ekspert på en kropp og livsstil. 

Vi avslutter denne artikkelen med et viktig slanketips. Du behøver ikke følge en bestemt slankediett for å gå ned i vekt. Faktisk vil vi hevde at de aller fleste kan lykkes med slanking på egenhånd og ofte er det små endringer i livsstil som skal til. Du kan enten sette sammen din egen slankediett, eller du kan foreta endringer i din livsstil. Trening for økt forbrenning av kalorier, samt endringer i kosthold er da det som først og fremst gjelder og i tillegg kan du få litt ekstra hjelp fra slankepiller. I menyen finner du en rekke slanketips som kan hjelpe deg med å komme i gang. I artikkelen slanketips finner du generelle tips om slanking og i artikkelen Forbrenning finner du muligheter til økt forbrenning av kalorier.

Sjekk gjerne vår omtale av Afrikansk Mango, av Slankekaffe, samt av et anbefalt Slankemiddel. Videre anbefales siden denne siden hvor du finner gode tilbud og nyttig informasjon om et virkestoff som kan gjøre din slankediett litt mer effektiv. På den engelskspråklige siden EveryDiet finner du omtaler av en rekke slankedietter. Her finner du omtaler av en rekke slankeprodukter.

bottom of page