top of page

48 Slanketips for bedre fettforbrenning - del 2

Slanketips 13

En norsk undersøkelse av flere studier på styrketrening konkluderte med at få repetisjoner med tunge vekter gir størst økning i hvilestoffskiftet, samt at denne økningen varte lengre og dermed økte den totale fettforbrenningen

Slanketips 14

I følge tyske forskere kan du ved å drikke 2 glass kaldt vann oppnå en midlertidig økning i forbrenningen av kalorier på hele 30 prosent. Videre er det viktig å unngå dehydrering fordi det kan føre til redusert fettforbrenning. Å drikke mye kaldt vann er med andre ord et godt slanketips.

Slanketips 15

Turgåing er et godt slanketips som de aller fleste kan benytte seg av. For å øke forbrenningen ytterligere kan du gå i ulendt terreng, gå tur med sekk, samt bruke staver. Sistnevnte vil faktisk kunne øke forbrenningen med 20 prosent og en tung sekk i ulendt terreng er noe av den mest effektive slanketreningen som finnes.

Slanketips 16

Uttrykket "no pain, no gain" benyttes ofte i forbindelse med trening og det er nå engang slik at du må presse deg litt for å få best mulig effekt fra utholdenhets- eller styrketrening. I forhold til slanking er imidlertid ikke dette tilfellet og det finnes mange muligheter til å øke forbrenningen uten å presse seg. En lang gåtur vil for eksempel virkelig sette fart på fettforbrenningen.

Slanketips 17

Studier viser tilskudd av koffein før trening ikke bare gir økt energi, men at koffein i tillegg sørger for økt fettforbrenning. Det skyldes at koffein øker utskillelsen av fett fra kroppens fettlager, slik at kroppen bruker mer lagret kroppsfett som energikilde. 

Slanketips 18

I følge forskere ved Ball State University i Indiana, så er raske repetisjoner det beste dersom du driver med styrketrening for å slanke deg. Det skyldes rett og slett at raske muskelfibre forbrenner mer energi (er mindre energieffektive).

Slanketips 19

En mindre kropp forbrenner færre kalorier og det er derfor vanlig at vekttapet kan stoppe opp når du har tatt av noen kilo. Ytterligere reduksjon i kaloriinntaket kan forsterke denne negative trenden og det er derfor mer trening som skal til for igjen å sette fart på fettforbrenning og vekttapet.

Slanktips 20

Roing er et godt slanketips om virkelig kan sette fart på fettforbrenningen. Det skyldes at du bruker store muskelgrupper, samt at du både trener utholdenhet og styrke. Kjøp en romaskin, gå på treningssenter, eller aller best, kjøp deg en robåt!

Slanketips 21

En treningsøkt før frokost er virkelig et slanketips som kan gi betydelig økt fettforbrenning. Det skyldes delvis at du da får i gang forbrenningen som har gått på lavgir mens du sov og delvis at kroppen da må bruke kroppsfett som energikilde.

Slanketips 22

Å kle seg behagelig er slanketips som dukker opp på flere amerikanske nettsteder. Tanken et at det skal gjøre det enklere å være aktiv, for eksempel gjennom å velge trapper fremfor heisen.

Slanketips 23

Sørg for at du får i deg nok proteiner. Dette er kroppens viktigste byggemateriale og derfor viktig for å vedlikeholde og for å øke muskelmassen. I tillegg er det slik at proteiner gjerne gir mer metthetsfølelse enn karbohydrater. Men, husk at alt skal skje med måte og at de aller fleste av oss får i seg nok proteiner.

Slanketips 24

Trivsel er viktig for å kunne opprettholde motivasjonen for slanking og derfor bør du forsøke å finne fysiske aktiviteter som du i alle fall ikke hater. Det er bedre å gå en kort tur hver dag, enn å jogge hver dag i 1 uke for så å gi opp hele treningen. Her finner du tips om fysisk aktivitet

bottom of page