top of page

Slanketips fra andre land

Her finner du noen slanketips fra litt forskjellige deler av verden. Dette er slanketips som stort sett har grunnlag i kultur og vaner på i de forskjellige landene hvor tipsene er hentet fra og i tillegg til å være nyttige synes vi dette var interessant lesing. Tipsene er hentet fra det amerikanske nettstedet http://www.rd.com og fritt oversatt. Som du sikker vil legge merke til er tipsene skrevet ut i fra et amerikansk ståsted.

Thailand

Mange forbinder Thaimat med sterke krydder og det er noe som kan hjelpe deg ned i vekt. Studier tyder nemlig på at chili og andre sterke ingredienser kan gi økt fettforbrenning, noe som ikke akkurat er en stor nyhet. Da er nok den viktigste årsaken til at sterk mat er et godt slanketips mer ukjent for de fleste. Sterk mat fører nemlig til ar de aller fleste spiser saktere og dermed får metthetsfølelsen tid til å sette inn. Sterk mat betyr med andre ord at vi spiser mindre og dermed blir det enklere å lykkes med slanking.

Nederland

I Nederland finnes det flere sykler enn mennesker og de aller fleste syklene brukes aktivt. Faktisk sykler den gjennomsnittlige nederlender hele 870 km pr år og det betyr at mange kalorier forbrennes. Nå er nok Nederland bedre tilrettelagt for sykling enn de fleste steder her til lands, men de fleste av oss har anledning til å sykle mer og dermed bli kvitt uønsket overvekt. Du finner mer informasjon og slanketips i artikkelen Sykkeltrening. Her kan du lese om kjøpe av legemidler på nett.

Brasil

Et av hjelpemidlene som folk i Brasil benytter til å holde seg slanke er en diett som består av mye ris og bønner. Et lavt fettinnhold og mye fiber er den naturlige årsaken til at disse matvarene er effektive i forhold til slanking og som i tillegg er svært så rimelige. Hvor effektivt dette er, skal vi ikke uttale oss om, men en studie publisert på flere nettsider viser at et kosthold som hovedsakelig består av ris og bønner reduserer risikoen for overvekt med 14 prosent. Nå er nok ikke et kosthold som nesten utelukkende består av bønner og ris aktuelt for så mange, men mer kostfiber og mindre fett er naturligvis et godt slanketips.

Sveits

Musli som ble utviklet i Sveits for mer enn 100 år siden er en frokostblanding som normalt består av tørket frukt, nøtter og forskjellige kornsorter. Det er ingredienser som kobles til slanking og vektkontroll og som i utgangspunktet inneholder relativt få kalorier. Vær imidlertid oppmerksom på at du bør unngå enkelte typer musli som inneholder mange kalorier i form av karbohydrater. Gjør som folk i Sveits og spis Musli til frokost eller som mellommåltid. Blant fordelene du vil oppnå er lenger metthetsfølelse som følge av høyt fiberinnhold i musli.

Norge

Vi må nesten avslutte med et slanketips hentet fra Norge, eller rettere sagt et slanketips som forteller hvordan en del amerikanere tror vi nordmenn holder oss slanke. På den nevnte nettsiden står det nemlig at alle fra små barn til besteforeldre går på tur hver søndag. På sommeren går vi til fots og om vinteren går vi på ski og dermed har vi knapt nok problemer med overvekt. Amerikanere oppfordres derfor til å starte en norsk tradisjon hvor alle skal ut å gå tur. Det er naturligvis et godt stykke unna sannheten, men turgåing er et meget godt slanketips som vi burde følge i større grad. Sjekk artikkelen Turgåing for tips og fakta om turgåing, kaloriforbruk og fettforbrenning.

bottom of page