top of page

Slanketips - Middag

I denne artikkelen finner du slanketips og fakta om middag og slanking. Blant annet ser vi på kaloriinnholdet i forskjellige matvarer og ferdigretter som egner seg til middag. Middag er for de fleste dagens største måltid og vil derfor ha en stor påvirkning må vekta og mulighetene til å lykkes med slanking. Derfor er da også dette måltidet et godt sted å begynne dersom du har behov for å slanke deg.

Tell Kalorier

Det å telle kalorier er et slanketips som har hjulpet mange ned i vekt og i motsetning til hav mange tror er det verken tidskrevende eller vanskelig. Så fort du kommer inn i det vil det nesten gå av seg selv og i tillegg til kontroll på hvor mye du får i deg, vil du få et mye mer bevisst forhold til maten du spiser. Hvor mange kalorier du behøver avhenger av alder, basisforbrenning, kjønn, med mer og det er ikke mulig å gi et konkret slanketips på antall kalorier du bør spise.

500 - 600 kalorier

De fleste voksne mennesker har behov for mellom 2200 og 2800 kalorier pr dag. En diet med 400 kalorier til frokost, 400 kalorier til lunsj, 500 - 600 kalorier til middag og 200 kalorier til kvelds vil med andre ord føre til vekttap for de aller fleste. Men, husk at du skal kunne kose deg! Et godt slanketips er derfor å kutte litt kalorier ved frokost og lunsj dersom du skal kose deg med en kaloririk middag.

Spis sakte

Å spise sakte er et svært godt slanketips som virkelig kan hjelpe deg ned i vekt, spesielt når det gjelder middag. Det tar nemlig litt tid før hjernen oppfatter at du er mett, noe som betyr at du lures til å spise for mye. Å spise sakte vil med andre ord føre til at du spiser noe mindre og dermed er du på god vei mot å lykkes.

Reduser porsjonene

Dette er et slanketips som de fleste har forsøkt, men som kan være litt av en utfordring. Det finnes imidlertid noen triks som kan gjøre det enklere å lykkes. Et av disse er å fokusere på volum når du velger middag. Det vil si at du skal velge matvarer med lav kaloritetthet, slik at du får mer metthetsfølelse pr kalori du spiser. Sjekk artikkelen om Volumdietten for mer info. Et annet triks er å bruke en mindre tallerken slik at porsjonene automatisk blir mindre. Det hjelper fordi vi som kjent vanligvis spiser opp det vi har på tallerkenen.

Motivasjon

Motivasjon er et viktig slanketips også når det gjelder middag. Tenk trivsel og motivasjon når du skal planlegge endringer i kostholdet og husk at det du skal kunne leve med endringene over tid. Vårt slanketips er at du fokuserer på hva som vil virke for deg, samt at du husker at du kommer langt på vei med relativt små endringer i kostholdet. Så lite som 100 kalorier mindre pr middag vil i løpet av ett år tilsvare mer enn 5 kilo rent kroppsfett!

I del to av denne artikkelen finner du slanketips om forskjellige matvarer som egner seg, og som ikke egner seg til middag, dersom målet er slanking. Her finner du tips om frokost

bottom of page