top of page

Trening for økt Fettforbrenning

Trening er en av de beste mulighetene til å oppnå økt fettforbrenning og i tillegg til slanking gir trening en rekke andre helsefordeler. I denne artikkelen finner du noen slanketips om hvordan trening kan hjelpe deg til høyere fettforbrenning og varig vekttap. Generelle treningstips finner du i menyen.

Slanketips 1 - All trening hjelper

Alle former for trening vil gi økt forbrenning av kalorier og det betyr at all trening vil ha en positiv effekt i forhold til slanking. Du må med andre ord ikke svette i et treningsstudio eller løpe flere kilometer for å oppnå en positiv helseeffekt. Som vi skal kommer tilbake til er det noen former for trening som er mer effektive i forhold til å forbrenne fett, men det viktigste er at alt hjelper. Det betyr at de aller fleste vil kunne oppnå økt fettforbrenning gjennom trenings om er tilpasset individuelle forutsetninger. Alt i fra tradisjonell trening som jogging og styrketrening til aktiviteter som friluftsliv, fiske og hagearbeid vil med andre ord gi en positiv slankeeffekt.

Slanketips 2 - Trening gir varig vekttap

Flere studier viser at trening gir betraktelig større muligheter til å oppnå varig vekttap. Som nevnt vil alle former for trening hjelpe, men en viss regelmessighet er viktig for å oppnå best mulig helseeffekt. I den sammenheng nevner vi at norske helsemyndigheter anbefaler minimum 30 minutter daglig fysisk aktivitet. Det betyr ikke at du må trene hver dag, men det er et godt utgangspunkt både i forhold til økt fettforbrenning og i forhold til en generell positiv helseeffekt.

Slanketips 3 - Styrketrening

At styrketrening er en effektiv slankemetode er en utbredt oppfatning som er helt korrekt. Det er tre hovedårsaker til dette og først og fremst vil naturligvis selve styrketreningen gi høy forbrenning av kalorier. Høy intensitet betyr høy fettforbrenning. Videre er styrketrening viktig fordi slanking vanligvis betyr at både muskel og fettmasse reduseres. Gjennom trening kan du opprettholde og/eller øke muskelmassen slik at du oppnår et sunt vekttap der kun fettet forsvinner. En siste fordel med styrketrening er at økt muskelmasse gir økt fettforbrenning. Det skyldes at muskler forbrenner nærmere 9 ganger så mange kalorier som fett og dermed vil økt muskelmasse bety økt fettforbrenning gjennom hele døgnet.

Slanketips 4 - Motivasjon

Både i forhold til trening og i forhold til slanking generelt er motivasjon et slanketips du alltid bør ha i bakhodet. Da tenker vi på å velge trening som du er motivert for å gjennomføre regelmessig og over en lengre periode. Forsøke å finne aktiviteter som best mulig er tilpasset dine fysiske forutsetninger, samt til dine behov og målsetninger. I den sammenheng er variasjon et godt slanketips som både kan gi bedre trivsel og bedre effekt fra din trening. Sistnevnte skyldes at kroppen etter en stund tilpasser seg en bestemt for trening og at denne tilpassingen som regel vil gi noe redusert fettforbrenning under selve treningsøkten.

Slanketips 5 - Din form og dine forutsetninger

Både i forhold til motivasjon og for best mulig effekt bør du velge trening ut i fra din egen fysiske form. Sykling, jogging, aerobics og styrketrening er gode alternativ for deg som er i god form, mens svømming, turgåing og rolig sykling er gode muligheter til trening også for deg som er i dårlig form: Husk at det ikke bare er din fysiske form som vil avgjøre hvilke aktiviteter du bør velge. Hvor høy forbrenning en øvelse gir, dine preferanser, årstid, kostnad og tidsbruk er noen faktorer som vil påvirke hvilke fysiske aktiviteter du bør velge. Intervalltrening vil for eksempel være et godt valg dersom du har dårlig tid, mens en lang gå- eller sykkeltur er et godt valg dersom du har bedre tid. På samme måte er spinning, langrenn og svømming gode muligheter til trening på vinteren, men turgåing, utelek, sykling og hagearbeid gir gode treningsmuligheter på sommeren.

Slanketips 6 - Vær kreativ

Et godt slanketips er å være kreativ og det gjelder også i forhold til trening og fettforbrenning. Det finnes uendelig mange muligheter til å få nødvendig trening og det finnes mange muligheter til å variere de forskjellige treningsmetodene. Noen er eksempler er å gå med staver og/eller en litt tung sekk, å legge inn intervalltrening i gå, sykkel eller joggeturen, å gå i løssnø, å trene i ulendt og variert terreng, å kombinere en hobby med trening. Det finnes en rekke muligheter til å tilpasse trening slik at du får bedre effekt og høyere fettforbrenning.

Artikkelforfatteren benytter anledningen til å reklamere for dette nettstedet hvor han skriver artikler om impotens og potensmiddel. Tips om hvor du kan kjøpe Cialis helt lovlig er blant det du kan lese om.

bottom of page