top of page

Trening med Sykkel

Sykling betyr for de aller fleste gode muligheter til variert og effektiv trening. Økt utholdenhet, økt musklemasse, samt økt fettforbrenning er noe du kan oppå neste uansett hvordan din fysiske form er og sykkeltrening er noe som egner seg for de aller fleste. I denne artikkelen finner du tips om hvordan du kan på best mulig utbytte fra din trening med sykkel.

Hvorfor trening med sykkel?

Nedenfor kan du lese om de mer spesifikke fordelene med sykkeltrening, men generelt sett kan vi si at denne er en treningsform som gir flere helsefordeler og som egner seg for de aller fleste. Både aktive idrettsutøvere, mosjonister og utrente personer vil oppnå helsegevinst gjennom å sykle, spesielt dersom treningen tilpasses eget fysisk nivå, egne forutsetninger og egne ambisjoner. Lange sykkelturer, sykling til jobb og skole, spinning, intervalltrening, en rolig søndagstur. Det finnes mange gode muligheter til trening med sykkel.

  • Her finner du en slankenyhet
  • Her kan du lese om Slankepakken
  • Her finner du slankepiller

For økt utholdenhet

Økt Kondisjon og utholdenhet er som nevnt en av fordelene du kan oppnå med sykkeltrening og det er en del metoder du kan benytte for å maksimere effekten. Nå vil i utgangspunktet all sykkeltrening både gi økt fettforbrenning, økt utholdenhet og styrketrening, men hvor, hvordan, samt hvor lenge du sykler vil i stor grad påvirke effekten du får.

I forhold til økt utholdenhet er intervalltrening en treningsmetode du bør vurdere. Det kan både være litt lenger intervaller hvor du sykler på om lag 70-80 prosent av maks i ca 10 minutter av gangen, eller det kan være korte intervaller hvor du sykler med maks intensitet i 1-3 minutter per intervall. Sistnevnte er mest effektivt dersom treningen utføres i motbakker.

Både i forhold til fettforbrenning og utholdenhet er i tillegg mengdetrening noe som anbefales. Lange sykkelturer med forholdvis lav intensitet er med andre ord en form for trening du bør ta deg tid til. Intensiteten ved denne typen sykkeltrening bør ikke være tøffere enn at du kan sykle uten å bli veldig andpusten. Ellers nevner vi at generelle tips om utholdenhet og intervalltrening også i stor grad gjelder for trening med sykkel

Styrketrening

Din nåværende fysiske form vil være avgjørende for effekten du får fra denne typen trening, men i utgangspunktet gir naturlig nok all sykling økt muskelstyrke. For best mulig styrketrening er imidlertid motstand et nøkkelord. Tyngre gir (økt pedalmotstand) er det vi da tenker på og det betyr motbakkesykling, eventuelt sykling i sterkt motvind. Intervalltrening er således en god metode for deg som først og fremst ønsker økt muskelstyrke. En annen god metode er terrengsykling som gir styrketrening for muskler over store deler av kroppen, blant annet grunnet en aktiv sykkelstil og kroppens innsats for å opprettholde balansen.

Fettforbrenning

Trening med sykkel er en god metode for deg som først og fremst ønsker å oppnå vekttap og aller former for sykling gir økt fettforbrenning. Lange treningsøkter betyr naturligvis høyest forbrenning av kalorier, men husk at økt muskelstyrke gir økt fettforbrenning gjennom hele døgnet. En variert sykkeltrening anbefales derfor også i forhold til slanking. Det aller viktigste er imidlertid at du sykler. All trening vil nemlig gi økt forbrenning av kalorier og dermed økt fettforbrenning, enkelt, greit og ikke minst motiverende. Les mer

Dine forutsetninger

Trening med sykkel behøver ikke å gjøres komplisert. Dersom du er mosjonist eller utrent og ønsker bedre helse og/eller økt fettforbrenning er det viktigste faktisk å trene. Intervalltrening kan du enkelt få ved å tråkke litt ekstra til i motbakkene, ved å legge inn tyngre gir, samt ved å velge sykling i variert terreng. Tenkt først og fremst motivasjon og velg trening du trives med. All sykling gir som nevnt hjelp i forhold til slanking og fettforbrenning. Et godt slanketips er å sykle til skole og/eller jobb så ofte som mulig, det vil over litt tid gi gode resulater.

Dersom du er en aktiv mosjonist og for eksempel trener med tanke på Nordsjørittet eller Birken, bør du imidlertid skaffe deg en del grunnleggende kunnskaper om sykkeltrening. Spesifikk trening med tanke på utholdenhet, styrke, motbakkesykling, med mer, vil gi mer effektiv trening og dermed bedre fysiske forutsetninger. Tips om treningsøkter og spesifikk trening i forhold til intensitet, mengde, motbakkesykling, med mer, finner du i artikkelen Her.

Her finner du slanketips

Her finner du slankepiller

Kilde: sykkel-info.blogspot.com

bottom of page